december 10, 2023 15:39

Stor glæde: Mulig ny maritim uddannelse til Holbæk

Foto: Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser
Foto: Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

10_December
Den maritime julekalender – 10. december
Foto Maersk
Maersk gør klar til første store metanol-drevne containerskib
9_December
Den maritime julekalender – 9. december
8_December
Den maritime julekalender – 8. december
Foto Man Energy Solutions
MAN Energy Solutions leverer tre motorer til Lauritzen Bulkers

Det vækker glæde i Holbæk og omegn, at der nu er udsigt til, at der indenfor de nærmeste år kan blive oprettet en ny maritim uddannelse i byen, som i forvejen har et levende maritimt miljø.

Danmark ser ud til at få en ny maritim uddannelse beliggende i Holbæk. Sådan lyder det fra rektor på Stenhus Gymnasium, Per Farbøl, til DR.

“Vi har tænkt os at lave en normal to-årig HF og så en praktisk maritim uddannelse, hvor man både får et grundforløb som skibsassistent og senere kan vælge en overbygning enten maskinteknisk eller nautisk,” siger han.

Den nye uddannelse er resultatet af et samarbejde mellem Svendborg Søfartsskole, Stenhus Gymnasium og Nord­ve­stsjæl­lands Erhvervs- og Gym­na­sieud­dan­nel­ser, der ønsker at konkurrere med de etablerede maritime uddannelsessteder i Frederikshavn, Svendborg og Marstal.

Hos Danske Rederier vækker nyheden om endnu en forestående maritim uddannelse stor glæde.

“Vi tror helt klart, der er et re­k­rut­te­rings­grund­lag i Holbæk, fordi vi har set, de har arbejdet intenst med det maritime miljø i længere tid. Og det, tror vi, skaber en interesse for søfart hos de unge mennesker,” lyder det fra direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse, Anne Windfeldt Trolle.

Det Blå Danmark skriger nemlig på arbejdskraft, så ethvert tiltag, som vil uddanne nye søfarende, hilses velkomment. Tidligere på året præsenterede Dansk Metal og Danske Rederier i fællesskab et ud­dan­nel­ses­po­li­tisk udspil med konkrete løs­nings­for­slag på, hvordan man får flere til at søge uddannelse og job i den maritime sektor, hvor gode og spændende kar­ri­e­re­mu­lig­he­der venter.

“Vi arbejder hårdt for at skaffe flere kloge hoveder og hænder til skibsfarten. Det er helt nødvendigt, hvis vi skal i mål med den grønne omstilling. Der er mange steder i Danmark, som har et sprudlende maritimt miljø, hvor det vil give god mening at oprette nye maritime uddannelser i tæt samarbejde med de eksisterende ud­dan­nel­ses­in­sti­tu­tio­ner. Vi ser i allerhøjeste grad oprettelsen af en ny maritim uddannelse i Holbæk som et eksempel til efterfølgelse,” siger Anne Windfeldt Trolle.

Den maritime uddannelse i Holbæk skal i første omgang godkendes i Un­der­vis­nings­mi­ni­ste­ri­et og i Uddannelses- og Forsk­nings­mi­ni­ste­ri­et. Forhåbentligt er den nye uddannelse klar til at åbne sine døre senest i 2025.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Ziton
Stort dansk vindfartfartøj på værftsbesøg i Odense
Foto CBED
Dansk offshorerederi udvider flåden med to nye SOV'er
Foto Maersk
Maersk gør klar til første store metanol-drevne containerskib
Foto Lederne Søfart
Lederne Søfart indleder samarbejde med Serviceforbundet
5BF78A44-770C-4D10-BE3D-149A6C91D5FD
Mangler i dansk kontrol af ballastvand – Ministeren er bedt om svar

Relaterede artikler