december 10, 2023 15:51

Torm præsenterer stærkt regnskab og udvider flåden

Foto: TORM
Foto: TORM

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

10_December
Den maritime julekalender – 10. december
Foto Maersk
Maersk gør klar til første store metanol-drevne containerskib
9_December
Den maritime julekalender – 9. december
8_December
Den maritime julekalender – 8. december
Foto Man Energy Solutions
MAN Energy Solutions leverer tre motorer til Lauritzen Bulkers

Det danske tankrederi Torm kan torsdag præsentere et regnskab over de bedste ni måneder i selskabets historie og en udvidelse af flåden med otte nye skibe.

Trods faldende rater og volatile markeder, der trak regnskabet i negativ retning i årets tredje kvartal, så er der alligevel tale om de bedste ni måneder i Torms historie. Det viser det danske tankrederis regnskab for tredje kvartal, der er blevet præsenteret torsdag morgen.

“Markedet for produkttankskibe var fortsat volatilt i tredje kvartal af 2023, hvor raterne faldt i forhold til de høje niveauer, der blev set i slutningen af 2022 og begyndelsen af 2023. Ikke desto mindre var raterne dog stadig betydeligt over niveauet før den russiske invasion af russiske invasion af Ukraine, hvilket førte til en betydelig ændring i EU’s import fra tidligere kortdistance- til overvejende langdistance,” lyder det blandt andet i regnskabet fra Torm.

Isoleret set endte tredje kvartal dog med et overskud på 124,3 millioner dollar mod 217,1 millioner dollar for samme periode i 2022. Men nedgangen til trods, så tror rederiet dog på bedre tider i årets sidste måneder.

“Vi forventer en stærk afslutning på året, drevet af sæsonmæssige faktorer og fortsat gunstige markedsforhold,” lyder det fra administrerende direktør i Torm, Jacob Meldgaard, i en kommentar til regnskabet.

Foruden torsdagens præsentation af regnskabet, så har det danske tankrederi ligeledes offentliggjort købet af otte brugte LR2-skibe.

Torm nævnet dog hverken navnet på sælgeren eller de otte fartøjer, men skibene, som er købt for 399 millioner dollar, er alle bygget i mellem 2010 og 2012 på det sydkoreanske skibsværft Hyundai Samho.

“Vi er glade for denne mulighed for at øge vores eksponering til LR2-segmentet, da vi ser tegn på stor efterspørgsel i dette segment i de kommende år. Som altid fokuserer vi på det forventede afkast af investeret kapital, og vi mener, at det er værdiskabende og særligt interessant for vores aktionærer at bruge udstedelse af nye aktier som en del af overvejelsen,” lyder det fra Jacob Meldgaard om købet.

Når skibene er leveret vil Torms flåde tælle i alt 93 skibe.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Ziton
Stort dansk vindfartfartøj på værftsbesøg i Odense
Foto CBED
Dansk offshorerederi udvider flåden med to nye SOV'er
Foto Maersk
Maersk gør klar til første store metanol-drevne containerskib
Foto Lederne Søfart
Lederne Søfart indleder samarbejde med Serviceforbundet
5BF78A44-770C-4D10-BE3D-149A6C91D5FD
Mangler i dansk kontrol af ballastvand – Ministeren er bedt om svar

Relaterede artikler