december 10, 2023 15:14

Færgepassagerer får mulighed for at tanke strøm på overfart

Med den nye supercharger ombord på Tycho Brahe kan elbilsejere spare en time på 20 minutter ved at lade deres elbil med grøn strøm. Foto: Molslinjen
Med den nye supercharger ombord på Tycho Brahe kan elbilsejere spare en time på 20 minutter ved at lade deres elbil med grøn strøm. Foto: Molslinjen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

10_December
Den maritime julekalender – 10. december
Foto Maersk
Maersk gør klar til første store metanol-drevne containerskib
9_December
Den maritime julekalender – 9. december
8_December
Den maritime julekalender – 8. december
Foto Port of Aalborg
Konkurrenter samarbejder om anlægsprojekt på nordjysk havn

For første gang i verden får elbilsejere nu mulighed for lynhurtigt at tanke helt grøn strøm til deres bil på en batterifærge. På turen over Øresund mellem Helsingør og Helsingborg er det nu muligt for 260.000 elbilsejere årligt at koble sin elbil til en hidtil uset kraftfuld lynlader.

På Øresundslinjen mellem Helsingør og Helsingborg kan elbilejere nu parkere deres elbil på færgen – og samtidig kan de helt parkere deres rækkeviddeangst. For som de første færger i verden, kan Øresundlinjens færger nu tilbyde så hurtig og kraftig opladning, at bilen på den korte tur over Øresund får strøm til hele 250 ekstra kilometer.

“Andelen af elbiler stiger hele tiden, og jo flere biler, der kommer på vejene, jo større behov bliver det for hurtig og fleksibel opladning. Her kan du kombinere en pause fra køreturen med friske kræfter og 250 kilometer ekstra i din elbil,” lyder det fra Molslinjens administrerende direktør, Kristian Durhuus.

Kun grøn, vedvarende el med højeste klassificering sendes til batterierne på de to færger Tycho Brahe og Aurora, og nu tager Øresundslinjen så næste skridt i den grønne omstilling ved at lade strømmen flyde til bilernes batterier.

“Fordi laderen er så kraftig, kan elbilsejeren spare en hel time ved at bruge 20 minutter på færgen. Ud over kortere ladetid spares der spares køretid og kilometer over broen, og så skal der ikke bruges tid på at lede efter en lader, som måske allerede er optaget af en anden,” siger Kristian Durhuus.

Fire ladere med plads til otte biler på hver afgang er installeret på hver af elfærgerne, Aurora og Tycho Brahe. Det betyder, at op mod 260.000 elbiler kan lades årligt på den frekvente rute over Øresund. Spændingen er så kraftig, at hybridbiler ikke kan benytte de nye lynladere.

“Vi forventer, at andelen af fuldt elektriske biler i Danmark vil være 20 procent i 2030, så der vil være kamp om pladserne ved ladestationerne – og her tilbyder vi at spare tid ved lynhurtig opladning på farten,” siger Kristian Durhuus.

Booking af en plads til en elbil på de to færger koster ikke ekstra ud over en billet – de rejsende betaler kun for strømforbruget på færgeturen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Ziton
Stort dansk vindfartfartøj på værftsbesøg i Odense
Foto CBED
Dansk offshorerederi udvider flåden med to nye SOV'er
Foto Maersk
Maersk gør klar til første store metanol-drevne containerskib
Foto Lederne Søfart
Lederne Søfart indleder samarbejde med Serviceforbundet
5BF78A44-770C-4D10-BE3D-149A6C91D5FD
Mangler i dansk kontrol af ballastvand – Ministeren er bedt om svar

Relaterede artikler