december 10, 2023 14:12

Draget af dybet – Foredrag om dykning ved Maria Bollerup

Maria Bollerup. Foto: M/S Museet for Søfart
Maria Bollerup. Foto: M/S Museet for Søfart

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

10_December
Den maritime julekalender – 10. december
Foto Maersk
Maersk gør klar til første store metanol-drevne containerskib
9_December
Den maritime julekalender – 9. december
8_December
Den maritime julekalender – 8. december
Foto Man Energy Solutions
MAN Energy Solutions leverer tre motorer til Lauritzen Bulkers

M/S Museet for Søfart byder indenfor til foredrag med professionel dykker Maria Bollerup, der har dybet som sin arbejdsplads.

Ligesom dykkerkvinderne i udstillingen ‘Haenyeo – Havets Kvinder’, der netop nu kan ses på M/S Museet for Søfart, har den professionelle dykker Maria Bollerup oplevet, hvordan pagten med havet både giver og tager.

I foredraget, der finder sted på M/S Museet for Søfart torsdag den 23. november klokken 18.00, fortæller Maria Bollerup om fuldtidsdykningens indflydelse på krop og sind, og om glæderne, udfordringerne og filosofien der følger med, når man har dybet som sin arbejdsplads.

Maria Bollerup har igennem sit livslange arbejde som professionel dykker, rejst over hele kloden som huledykker, dykkerinstruktør og eventyrer. I dette foredrag dykker hun ned i menneskets afhængighed af havet, og den mentale ro der opstår, når man befinder sig i vand.

Med sin særlige forståelse for de fysiske udfordringer der opstår, når mennesket opholder sig i længere tid under overfladen, giver Maria Bollerup et helt særligt indblik i, hvad det alligevel er, der er tiltrækningskraften ved det farefulde erhverv.

Gennem Marias personlige fortællinger fra huleekspeditioner, dybe vragdyk og refleksioner fra et liv under overfladen, giver hun et kig ind i, hvad det er, der får dykkere til at svømme flere kilometer ind under jorden i hulesystemer, og hvad dette kan gøre for den mentale balance i en moderne verden. Du kan også blive klogere på, hvordan man ser på klimabalancen mellem menneske og hav, når man har brugt størstedelen af sit liv med en ilttank på ryggen.

Arrangementet er gratis, når entré til museet er indløst, men book plads på forhånd via museets hjemmeside. Læs mere om dette og flere andre arrangementer samt tilmelding via museets hjemmeside lige her.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Ziton
Stort dansk vindfartfartøj på værftsbesøg i Odense
Foto CBED
Dansk offshorerederi udvider flåden med to nye SOV'er
Foto Maersk
Maersk gør klar til første store metanol-drevne containerskib
Foto Lederne Søfart
Lederne Søfart indleder samarbejde med Serviceforbundet
5BF78A44-770C-4D10-BE3D-149A6C91D5FD
Mangler i dansk kontrol af ballastvand – Ministeren er bedt om svar

Relaterede artikler