september 28, 2022 05:13

“Et nyt maritimt partnerskab til glæde for hele industrien”

Jenny Braat. Foto: Danske Maritime
Jenny Braat. Foto: Danske Maritime

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området
thumbnail_image_699.JPEG
Hæver beredskabet for el- og gas - Nu er der tre lækager
Tyra II ombord på GPO Emerald
Smukke billeder: Ny procesplatform på vej mod Tyra-feltet
Sikkerhedszone angivet med gul afmærkning
Læk på Nord Stream 2 rørledning i Østersøen

Det er positivt for hele den maritime industri i Danmark, at Forsvarsministeren torsdag præsenterede det maritime partnerskab, som skal styrke den nationale sikkerhed. Sådan lyder det fra Danske Maritime.

Forsvarsministeren præsenterede torsdag et ny initiativ: Det nationale maritime partnerskab. Afsættet er dels den forsvarsindustrielle strategi, som sidste år blev præsenteret med deltagelse af Danske Maritime.

En ny og afgørende åbning for at bygge flådefartøjer i Danmark uden EU-udbud, fordi det kan omfattes af særlige regler vedrørende national sikkerhed. Netop dette har Danske Maritime arbejdet for i over ti år, fordi det udover de sikkerhedsmæssige perspektiver også er vigtigt for aktiviteten og kompetencerne i den danske maritime industri.

Samtidig har forsyningsproblemerne under coronakrisen samt den efterfølgende krig i Ukraine også bidraget til ønsket om at gøre Danmark så uafhængigt som muligt af udenlandske leverandør – ikke mindst på forsvarsområdet.

På den baggrund ønsker Folketinget at investere 40 mia. kroner i den danske flåde, hvor mange af skibene er af ældre dato. Det nye nationale partnerskab samler de relevante parter – herunder Danske Maritime som repræsentant for den samlede maritime industri – og har til formål at afdække branchens samlede kapacitet og kompetencer i forhold til at designe, bygge, udstyre og vedligeholde flådefartøjer.

Danske Maritimes administrerende direktør Jenny Braat ser frem til at bidrage til arbejdet og byde inden for i den maritime industri på tværs af Danmark.

“Hos Danske Maritime er vi rigtig glade for initiativet om Det Maritime Partnerskab. Det er utrolig relevant, at Folketinget og myndighederne får det fulde overblik over vores potentiale i den maritime industri, hvor opgaven med at bygge nyt til Søværnet jo er en spændende opgave med mange positive afledte effekter. Både i forhold til videns- og kapacitetsopbygning og i forhold til beskæftigelse, vedligeholdelse, følgeerhverv og eksportmuligheder. En af de ting, jeg kommer til at fremhæve, er behovet for, at man fra politisk side tænker tilstrækkeligt langsigtet. Jo længere, jo bedre faktisk. For hvis nogle af virksomhederne i den maritime industri vælger at kapacitetsudvide som led i at bidrage til disse opgaver, så skal de kunne føle sig sikre på, at planerne holder en længere årrække frem – de skal kunne føle sig trygge ved at få deres investering hjem,” lyder det fra Jenny Braat, som glæder sig over det nye projekt.

“Så jeg ser frem til arbejdet og en rigtig god dialog på tværs af alle relevante parter, for vi har jo et fælles mål om dels at sikre Danmarks sikkerhed og dels at sikre, at det meget spændende maritime vækstpotentiale udfoldes i Danmark. Det vil være til gavn for væksten hele landet, fordi vores maritime industri netop også skaber vigtig beskæftigelse i yderområderne,” siger hun.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Krydstogtskibet Viking Sea
Se videoen: Krydstogtskib sprænger fortøjninger i kraftigt uvejr
Express 5
Flotte fotos: Austal søsætter stor hurtigfærge til Danmark
Gaslækagen ved Nord Stream 2 set fra Forsvarets F-16 afvisningsberedskab på Bornholm
Se dem her: Forsvaret frigiver videoer af gaslækagerne
Stena Nautica
Spændende video: Sådan findes synderen ved et olieudslip
Foto- Absalon : Forsvaret 1
Reaktioner på gaslækager: Nu sender Forsvaret fregat til området

Relaterede artikler