september 26, 2023 11:35

Månedens Skib: Hafnia Loire

Hafnia Loire. Foto: Hafnia Tankers
Hafnia Loire. Foto: Hafnia Tankers

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Billede 1-28
Efter togt med Georg Stage: En ny verden åbnede sig for Stine og Tage
Vesterhav Syd
Fuldt rejst: Alle vindmøller er på plads i Vesterhav Syd
Nordhavnen
Københavnsk havneselskab i økonomisk fremgang
Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn

Det danske tankrederi Hafnia har netop taget imod det nybyggede LNG-skib Hafnia Loire, der er det andet af fire nye dual-fuel LR2-tankskibe.

Tekst af Peter Brandi

Den grønne omstilling er i fuld gang hos alverdens rederier, og i løbet af sommeren har også Hafnia taget endnu et stort skridt mod en bæredygtig fremtid. Det danske tankrederi har således taget imod nybygningen Hafnia Loire fra det kinesiske værft Guangzhou Shipyard International.

Hafnia Loire er nummer to af rederiets fire nye dual-fuel LR2-produkttankere, der er bygget til at kunne sejle på LNG. I januar tog Hafnia levering af fartøjet Hafnia Languedoc, og de to tankere er de første i rederiets flåde, der kan sejle med alternative brændstoffer.

“Vi er overbeviste om, at disse fartøjer vil bane vejen for, at flere skibe, der er udstyret med alternativt brændstof, kommer ind i Hafnia-flåden i fremtiden,” fortæller VP Technical, new building & projects hos Hafnia, Jørgen Thuesen.

Midlertidigt men brugbart brændstof

Hafnias nye produkttankere er et lille skridt på vejen mod industriens samlede mål om en 50 procent reduktion af drivhusgasser inden 2050, men selvom LNG kun betragtes som et midlertidigt brændstof på den lange bane, så har det alligevel stor betydning for rederiet.

“Vi kan ikke sidde og vente på, at nogen finder den nye 100 procent løsning, for det sker næppe foreløbigt. Vi er nødt til at gøre noget i mellemtiden, og her ser vi, at LNG fungerer som et brugbart brændstof, der kan hjælpe os til at nå vores dekarboniseringsmål, indtil vi kan se om methanol eller ammoniak bliver kommercielt levedygtige,” siger Jørgen Thuesen.

Bevidstheden om, at LNG blot er midlertidigt, har dog fået Hafnia til at bestille Hafnia Loire og de tre øvrige LR2-tankskibe i rederiets flåde med motorer, generatorsæt og kedler, der senere kan tilpasses nul-udledende brændstoffer, så man ikke om få år igen skal ud og investere i nybygninger.

Fortsætter omstillingen: Dansk rederi bestiller fire dual fuel-tankskibe

“Vi har valgt at få designet vores skibe med de egenskaber, som vi mener er nødvendige for fremtidens skibe. Vi har valgt højtryks-dual-fuel LNG-motorer med fleksibelt design, der ikke kun sikrer tæt på nul metanudslip, men også gør dem tilpasningsdygtige til fremtidens nul-emissionsbrændstoffer såsom grøn ammoniak eller grøn methanol, og da vores skibe sejler i trampfart, er vi, i modsætning til passager- og linjefart, nødsaget til at vælge et brændstof, der kan fås næsten overalt,” lyder det fra Jørgen Thuesen.

Alle af de fire LR2-nybygninger har og får en længde på 250 meter og er bygget med 12 lasttanke, der muliggør en bæreevne på 110.000 dwt eller 133.500 cbm.

Både Hafnia Loire og Hafnia Languedoc er timechartret ud til Hafnias mangeårige kunde TOTAL Energies, mens de to næste skibe i serien, der forventes klar til levering i 2024, ligeledes er timechartret til en anden af Hafnias mangeårige kunder – norske Equinor.

Du kan se flere billeder af Hafnia Loire – både indvendigt og udvendigt – i seneste nummer af magasinet MaritimeDirect, som du kan læse ganske gratis lige her

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En reaktion

  1. Kære Peter Brandi.
    Hafnia Loire er et skib der kan fremdrives ved brug af LGN (LR2 type)
    Nogle kan misforstå din artikel “nybygget LNG skib”
    Et LNG skib er normalt at skib der er bygget til transport af LNG.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Molslinjen
Efter opkøb af Molslinjen: Nu skifter ForSea navn
MS Oslofjord
Massefyring: Fjord Line dropper færgerute og satser på Danmark
ceremony-picture
Spændende video: Kom med ombord på metanolskibet Laura Mærsk
Korvetten Stoikiy
Se videoen: Her affyrer russisk krigsskib missiler i Østersøen
Mie b klasse
Mie genfandt motivationen gennem praktisk undervisning

Relaterede artikler